HAKU-henkilöetsintä

Haku eli henkilöetsintä on hauska ja mielenkiintoinen harrastus, jossa koira etsii ilmasta löytyneen hajun avulla metsään kadonneen ihmisen. Löytyneestä ihmisestä koira ilmoittaa omistajalleen joko haukkumalla tai tuomalla omistajalleen suussaan ns. "rullan". Harjoituksissa tämä löytynyt ihminen (ns. maalimies) onkin tärkein koirankouluttaja. Treeneissä kaikki koiran omistajat toimivat vuorollaan maalimiehenä. Uudet harrastajat koulutetaan maalimiehiksi koirakohtaisilla neuvoilla ja ohjeilla.

Henkilöetsinnän lisäksi harjoittelemme myös esine-etsintää, jossa koira etsii tietyltä alueelta “kadonneen ihmisen” tiputtamia tavaroita. Käytännössä esine-etsintä on noutoa. Helpoilla harjoituksilla edetään nopeasti ja vaatimustasoa lisätään koiran kykyjen mukaan.

Harjoittelut voi aloittaa pennun tai vaikka vanhemmankin koiran kanssa. Sekä koiralta että ohjaajalta vaaditaan maastokelpoisuutta, rohkeaa asennetta, reippautta ja aktiivista osallistumista, jotta kaikki harjoituksiin osallituvat koirat saisivat mahdollisimman hyvän koulutuksen.

Koulutuksien hinta on 0€ !

Lisätietoja harjoituksista voit tiedustella kouluttajalta.

img_2151.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Rottweiler "Udo" on löytänyt maalimiehen ja ilmoittaa löydöstään haukkumalla.

Valmistautumisohjeet:

- Älä syötä koiraa ennen harjoituksia. (n. 5 tuntia)

- Lenkkeilytä koira ennen harjoituksia.

- Ota mukaan palkaksi paljon koiran parasta herkkua.

- Ota mukaan raikasta vettä.

- Ja tietysti itselle reipasta mieltä.

 

HAKU-alueet

Vanhan Sataman haku-alueen löydät TÄÄLTÄ.

Vesilaitoksen haku-alueen löydät TÄÄLTÄ.