Koulutustunneille valmistautuminen

1. Ruokailu vasta koulutuksen jälkeen.

Anna koirallesi ruoka vasta koulutuksen jälkeen. Nälkäisenä koira tykkää touhata ja opiskella paremmin. Muutamakin tunti ennen koulutusta syönyt koira saattaa olla liian kylläinen tehokkaaseen oppimiseen. Emmehän itsekkään jaksaisi täydellä vatsalla tehdä töitä tai kuntoilla.

2. Ota koulutustunnille riittävästi makupaloja.

Käytä koulutuksessa makupaloina aina koiran parasta herkkua.
Yleisimpiä helposti syötäviä ja parhaiten maistuvia herkkuja ovat esim. nakit, liha- ja broilerpyörykät, kinkku, juusto... Siis jotain pehmoista ja todella hyvää.
Koirien herkkuina myytävät koirankeksit, koiran suklaa tai tavalliset makeiset eivät ole hyviä palkintoja tottelevaisuuskoulutuksissa.
Paloittele makupalat valmiiksi sopivan kokoisiksi. Liian pieninä murusina niitä on hankala antaa ja liian suurista pieni koira tulee nopeasti janoiseksi ja kylläiseksi.
Keskikokoiselle ja suurelle koiralle sopiva makupalan koko on esim. nakista leikatut puolen sentin palat. Pienelle koiralle voidaan tämäkin pala vielä puolittaa.

3. Ulkoiluta koirasi ennen koulutusta.

Noin 20-30 minuutin ulkoiluttaminen on sopiva lenkki.
Koira jaksaa keskittyä paremmin koulutukseen, eikä koulutuspaikkaa sotketa.
Jos koulutuspaikaksi on sovittu sisätilat, koiran lenkittäminen ennen koulutusta on erittäin tärkeää.

4. Tule koulutukseen ajoissa.

Varaa aikaa koulutuspaikan etsimiseen.
Varsinkin tottelevaisuuskurssilla, kun tulet paikalle ajoissa, toisten aika ei kulu teitä odotellessa.

5. Ota mukaan myös vettä ja juoma-astia.

Makupalat, aktiivinen toiminta ja lämmin ilma saattavat janottaa koiraa, joten mukaan kannattaa ottaa riittävästi raikasta vettä.